Ska du på möhippa snart, eller är det kanske rentav du som arrangerar den? Här tipsar vi om aktiviteter till möhippan i form av oförglömliga upplevelser ni alla kan göra tillsammans!

Eller undrar du vad du ska ge i bröllopspresent till det blivande brudparet? Gör vårt test! 

 

Hinderbana på Extremfabriken

Hinderbana på Extremfabriken

För den blivande bruden som älskar aktivitet och har ett tävlingssinne som få passar upplevelsen hinderbana på Extremfabriken i Stockholm som handen i handsken. Här kan ni utmana varandra och se vem som får den snabbaste tiden på Sveriges längsta sammanhängande inomhushinderbana. Och även om det kan låta som en riktig kraftansträngning kan vi lova att det är en riktigt rolig aktivitet som passar både för den otränade såväl som eliten.

 

Vinprovning på Wasahof

För en lite lugnare aktivitet som istället fokuserar på smak, kom iväg på en härlig vinprovning tillsammans! Varför inte uppleva det hos Wasahof i Vasastan i Stockholm, som huserar en 120 år gammal och vacker vinkällare? Bli klokare på vin, druvor, områden och vilka viner som passar till vilken mat. En smakrik upplevelse till möhippan!

 

Lös ett mysterium med Zonventure på möhippan

Om det snarare är att lösa mysterier som är den blivande brudens kopp te, ska ni inte missa Zonventures spännande gåtor! Ni är detektivbyrån som fått i uppgift att lösa ett klurigt uppdrag där ni kan behöva förhöra vittnen, undersöka objekt och hitta bevismaterial för att kunna sätta dit den skyldige och lösa mysteriet en gång för alla. En rolig och spännande utmaning som dessutom kan göras till en tävling om ni delar in er i två lag!

 
 

Klassisk ansiktsbehandling hos Babor

Unna den blivande bruden och kompisgänget som hänger med på möhippan en upplevelse som sätter guldkant på tillvaron – en ansiktsbehandling på Babor i Stockholm. Behandlingen anpassas efter varje individs hudtyp, och innehåller bland annat rengöring, hudanalys, face massage och en härlig mask. Perfekt att starta dagen med!

Läs också Present till henne

 

Premium privatrumskaraoke hos Moyagi

Älskar den blivande bruden att sjunga? Då ska ni såklart dra med henne på Premium Privatrumskaraoke hos Moyagi i Stockholm. Här får ni ta fram era inre sångfåglar och era showigaste jag, och skråla loss tillsammans under en grymt rolig kväll med karaoke. Ni har ert eget snyggt inredda rum, och kan beställa både läskande drinkar och utsökt mat till rummen.

 

Mingel och måleri hos Måla & Skåla

Om det snarare bor en liten konstnär i den blivande bruden kommer mingel & måleri hos Måla & Skåla i Stockholm vara upplevelsen med stort U till möhippan. Här går ni loss bland penslar och färger för att måla ett motiv under guidning, eller efter eget bevåg, medan ni skålar i medhavda drinkar under en kväll där ni får utlopp för kreativiteten i härligt avslappnad atmosfär.

 

Stockholm Beer Craft Tour med Ourway

Vill ni uppleva mer av Stockholm, samtidigt som ni smakar på härlig hantverksöl från mikrobryggerier? Då kan vi tipsa om Stockholm Beer Craft Tour med Ourway

 till möhippan. Här får ni både uppleva de vackra omgivningarna i Gamla Stan i Stockholm, höra historier och intressant fakta om vår huvudstad, och vara med om en smakupplevelse utöver det vanliga!

 

Möhippa i Stockholm

Våra upplevelser ovanför är anpassade till möhippa i STockholm, som är en populär destination för att utföra lekar till möhippa och aktiviteter till möhippa. Men såklart kan man även använda artikeln som inspiration till olika typer av upplevelser för möhippa, även om man inte håller sin möhippa i Stockholm.

 

Vad är möhippa?

Möhippa, som tidigare kallades mökvällar, tros ha firats ända sedan 1500-talet i Sverige, då som en tradition där den blivande bruden badades och gjordes fin av unga kvinnor från byn. Ofta drack man även rikligt med alkohol i samband med detta, något som ledde till diskussioner om att förbjuda mökvällarna. Det lyckades dock inte, och traditionen lever kvar än idag, om än med större fokus på aktiviteter och lekar idag.

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.