Ett minnesvärt tennbröllop

Det var för 10 år sedan ni stod vid altaret och sa ja till varandra och firade livets fest med vänner och familj, skratt och gråt, tårta och bröllopspresenter.

Sedan dess har mycket troligtvis hänt. Det kanske har kommit barn in i bilden, ett hus att ta hand om och jobb att passa. 

På trots att ni gick in med bästa intentioner för 10 år sedan, så kan det vara svårt att planera in tid för varandra. Därför kan en 10 årig bröllopsdag present vara att ni spenderar kvalitetstid tillsammans!

Det betyder egentligen att ni kan göra vad som helst, så länge ni spenderar tid tillsammans med fokus på närvaro. Men ibland kan det vara enklare att vara 100 % närvarande med varandra om man kommer ut och gör något nytt ihop. 

Då kan en upplevelse vara en passande aktivitet där ni kan göra något ni tycker om, skapa nya minnen och förnya er kärlek.

 

5 tips på 10 årig bröllopsdag till er

10-års bröllopsdag kallas också för tennbröllop och är ett jubileumsår. Tennbröllop är något man har firat i kyrkan sedan 1700-talet och då uppmärksammades paret med dikter och sånger. Enligt traditionen skulle mannen ge kvinnan en gåva i samma material som bröllopsdagen. 

Men idag är det upp till var och en hur man vill fira att man har varit gifta i 10 år. Det betyder att du behöver inte ge något i tenn, utan kan ju faktiskt ge något roligare istället.

Men hur ska man då  fira 10 årig bröllopsdag? Scrolla vidare och låt dig inspireras till…

Rooftop date night på The Steam Hotel i Västerås

Namnet säger ju i säg rätt mycket, detta är en klassisk date night där det ingår middag, övernattning och frukost – perfekt för att fira kärleken!

Här behöver ni inte tänka på något annat än att checka in och klä upp er. Därefter kan ni ta er upp till den 18:e våningen för att få varsin fördrink för att mjukstarta kvällen. Sedan kan ni låta romantiken flöda  sköna omgivningar.  

Spa och övernattning på Hotel Skansen i Båstad

Har ni en hektisk vardag kan det vara skönt att fira att ni har varit gifta i 10 år på en spahotell. Då kan ni komma iväg från dagliga rutiner och istället fokusera på varandra. 

Hotel Skansen är ett folkkärt hotell med en en infinitypool, här kan ni antingen blicka in i varandras ögon och ut över horisonten… 

Omakase på Kasai

Sover ni bäst i er egna säng? 

Då kan ni istället gå ut och äta en lyxig middag för att fira 10 årig bröllopsdag. Boka bord på Omakase på japanska Kasai och se fram emot en smakupplevelse.

Förbered er på att sitta länge vid bordet för här blir ni serverade 7 olika rätter – som ni kan samtala om!

Helikoptertur i Stockholm

Känner ni att ni vill uppleva något helt annat än middag och övernattning. Då kan en helikoptertur över Stockholm ta ert tennbröllop till nya höjder!

Det är en rolig upplevelse där ni kan ni kan märka suget i magen och samtidigt hålla varandra i händerna.

Det blir garanterat en bröllopsdag värd att minnas. 

Afternoon tea på Chaikana

Är ni varken till middag, övernattning eller spänning?

Så är kan en Afternoon Tea på Chaikana, vara ett lugnare alternativ att fira ert tennbröllop. Här får ni dela på en kanna te med sött och salt tilltugg. 

Det är en upplevelse som sätter harmoniska ramar för att umgås tillsammans – och behövs det egentlig mer?

 

Ge bort en upplevelse i tennbröllop present till din partner

Självklart kan man planera in en date night hemma också! Ni kan till exempel äta en god middag med tända ljus på bordet och dela en flaska vin tillsammans.

Då kan det vara passande att istället skämma bort din älskade med en present som du kan ge på 10 års bröllopsdagen.

10 årig bröllopsdag present till kvinna

Uppmärksamma din fru på 10 års bröllopsdagen med en personlig present. Vårt tips är att skämma bort henne med en spaupplevelse. Speciellt om din fru alltid prioriterar alla andra än sig själv först.

10 årig bröllopsdag present till man

Överraska din man med en oväntad present. Vårt tips är att ge en rolig upplevelse, kanske där han får komma ut och lära sig eller smaka på något nytt. Speciellt om din man är matfantast! 

Psst… Vet du inte vilken upplevelse du vill ge bort så kan du ge bort ett Truestory presentkort istället. Då kan din fru eller man själv få bestämma vad hon/han vill uppleva.

 

Varför Truestory?

Gratis leverans i fin presentask

Du kan få upplevelsen skickad till dig, eller till mottagaren i en fin presentask. Du kan också välja att skriva ut den själv om du är ute i sista sekund. Dessutom kan du lägga till en personlig hälsning tillsammans med upplevelsen.

Bytesrätt och giltighetstid i 2 år

Om upplevelsen inte passar, kan mottagaren byta den mot en annan upplevelse under hela giltighetstiden. Upplevelsen är giltigt i 2 år från och med att den är köpt.

Enkel bokning

Det ska vara enkelt när man får en upplevelse. Därför finns all information på biljetten för att enkelt kunna boka upplevelsen.

 

Fortsätt bli inspirerad

Bröllopsdagspresent

Lästid: 7 min.

De 20 bästa spahotell i Sverige

Lästid: 11 min.

Restauranger i Stockholm

Lästid: 11 min.