Det finns massor av aktiva utomhusupplevelser i Götegorg, fulla av äventyr, adrenalin och natur. Det behöver så klart inte gå vilt till utan kan också handla om att slippa undan vardagsstressen och hitta lite lugn och ro i skog och natur.

Hitta de bästa utomhusupplevelserna i Göteborgsområdet i vår guide med allt från en underbar ridtur på Islandshäst till en utmanande höghöjdsbana, tandemflyg och SUP. Eller varför inte lära dig mer om foraging?

Du kan hoppa direkt till det som intresserar dig via länkarna nedan.

8 tips på utomhusupplevelser i och runt Göteborg

1. SUP-äventyr på Säveån i Göteborg

SUP är en både rolig och avkopplande utomhusaktivitet.

SUP, eller stand up paddle boarding, har på senare år blivit allt mer populärt. Nu kan du själv testa denna utomhusupplevelse under ett äventyr på Säveån i Göteborg. Ni får transport till startpunkten och efter en grundlig genomgång och instruktioner ger ni er ut på Säveån tillbaka in mot Göteborg. 

Under turen genom det vackra landskapet kan du öva balansen på din bräda, bara njuta av utsikten och koppla av där du glider fram på vattnet eller kanske tävla med kompisarna.

 

2. Turridning med Islandshästar utanför Göteborg

Aktiva upplevelser i Göteborgsområdet: turridning på Islandshäst

Stall Tofta är ett väletablerat stall med lång erfarenhet av turridning och islandshästar. Här kan du följa med på en härlig ridtur på en trygg och säker Islandshäst. Under den här utomhusupplevelsen hos Stall Tofta utanför Göteborg får du en häst som passar din kunskapsnivå.

Du får även lite undervisning i paddock så att du känner dig trygg innan ni ger er ut i den vackra naturen i Tofta naturreservat. Ridturen går genom skog, på grusvägar och utmed strandkanten vid havet. 

 

3. Klätterutmaning på höghöjdsbana

En utomhusupplevelse på hög nivå. Upplev Upzones höghöjdsbana.

Utmana familj eller vänner på en höghöjdsbana, ett perfekt utomhusäventyr med massor av skoj och adrenalin. Upzones höghöjdsbanor är utformade av proffs för att skapa det ultimata äventyret. Olika svårighetsgrader gör att nivån enkelt kan anpassas efter ålder, erfarenhet och äventyrslust.

Utbildad personal hjälper er med utrustningen och en säkerhetsgenomgång och finns på plats i parken under hela äventyret. Gå balansgång, ta er över kluriga hinder på olika höjder, svinga er i lianer och susa fram på zipline.

 

4. Tångpaddling och foraging på Västkusten

Testa en unik utomhusupplevelse vid havet! Följ med tångexperterna Catxalot på någon av deras upplevelser och lär dig mer om olika arter, hur de växer och hur man tillagar dem. Tångpaddla i kanot, häng på foraging eller tångsafari. Oavsett vilken upplevelse du väljer blir det en härlig dag vid kusten med massor av ny kunskap om naturen och vackra vyer.

 
 

5. (G)ullig utomhusupplevelse: alpackapromenad

En ovanligt mysig utomhusupplevelse nära Göteborg.

Flybogård ligger visserligen i Dalsland, men deras alpackavandring är en utomhusupplevelse värd en dryg timmes bilresa från Göteborg.

När det kommer till mysiga och annorlunda upplevelser är en alpackapromenad svårslagen. Det är en fin och harmonisk upplevelse som passar perfekt för en utflykt med familj eller vänner. Du får en egen alpacka att promenera med och efter en introduktion, så att du lär känna och kan hantera den, är det bara att ge sig ut i den vackra naturen och njuta av en sällsynt mysig promenad.

 

6. Ultimat utomhusupplevelse: bo off-grid i skogen

Det blir inte mer outdoor än så här... Bo off grid.

Drömmer du om att testa att leva enkelt i harmoni med naturen? Då ska du boka den här hållbara vistelsen med minimal klimatpåverkan där du bor i ett av Inforests “tiny houses” i skogarna utanför Hjo. 

Husen drivs av solceller och är helt självförsörjande. Här finns alla moderna bekvämligheter så att ni kan ägna er helt åt att koppla av och njuta. Vandra, utforska och riktigt känn naturens lugnande inverkan. Den utltimata utomhusupplevelsen?

 

7. Upptäck vackra Smögen på eFoil

Utomhusupplevelse med adrenalin? Testa eFoil i Smögen.

Ett kul och annorlunda sätt att uppleva Smögen! Flyg fram över vattenytan på en elektrisk surfbräda, eller eFoil som det också heter. Tillsammans med en erfaren instruktör får du en privatkurs där ni först går igenom grunderna på land.

Du styr själv hastigheten med ett handhållet hastighetsreglage och kan anpassa farten efter hur mycket adrenalin du är ute efter. En härlig och spännande utomhusupplevelse som passar för alla. 

 

8. Utomhusupplevelse med adrenalinkick: tandemflyg utanför Göteborg

En utomhusaktivitet med extra frihetskänsla.

Gillar du utomhusaktiviteter som höjer adrenalinnivån? Då bör du testa tandemflyg! I Kareby strax utanför Göteborg får du möjlighet att kombinera storslagna vyer med häftiga adrenalinkickar under en oförglömlig tandemflygning. Det här är definitivt en upplevelse man inte glömmer i första taget.

 

Se fler upplevelser i Göteborgsområdet

 

Mer inspiration