Är du på jakt efter studentpresent till en snart nybakad student? Ett stort mål är snart uppnått för studenten, och det ska såklart firas. Men vad kan man ge i present på studenten egentligen – speciellt om man inte vill riskera att det bara kommer stå och samla damm i någon hylla eller låda någonstans?

En upplevelse är en alltid uppskattad present. Och kanske passar det extra bra om det är lite skralt i kassan sådär precis efter att studierna avslutats? Låt studenten komma ut och få uppleva livet!

Studentpresent kille

Vad ska man tänka på när man ska ge bort studentpresent till honom? Ja, först kanske du ska ta dig en funderare över hur väl du känner personen, och vad hans intressen är nu för tiden. Är det en studentpresent till din pojkvän du är ute efter? Då kan du satsa på en mer personlig present, kanske något som även ni båda kan uppleva tillsammans. Men även om ni inte står varandra så nära, har vi listat ett gäng med spännande upplevelser här nedanför som kan passa utmärkt till en nybakad student.

Adrenalin

Folkrace hos Sundsta Motorsport

Sätt plattan i mattan och kör så det ryker – prova på folkrace hos Sundsta Motorsport utanför Stockholm. En garanterat fartfylld upplevelse!

Norrtälje

Kultur

Helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård

Upplev huvudstaden från ovan i en spännande och adrenalinfylld upplevelse där du flyger helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård.

Stockholm

Adrenalin

Hinderbana på Extremfabriken

Utmana dig själv, eller ta med kompisgänget på en rolig kraftansträngning med upplevelsen hinderbana på Extremfabriken i Stockholm.

Järfälla

Adrenalin

Kör Audi R8 hos Nordic Supercars

Förverkliga dina sportbilsdrömmar – tryck gasen i bott och känn av hästkrafterna i superbilen Audi R8 hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars

Upplev den unika känslan av att flyga fram i en av världens mest omtalade sportbilar – kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars

Sätt plattan i mattan och accelerera från 0-100 km/h på bara 2,7 sek när du kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Natur, Adrenalin

Mountainbike i Stockholms natur med True Nature Sweden

Upptäck den storslagna naturen runt Stockholm medan du för egen kraft flyger fram på mountainbike bland tallar, klippor och sjöar.

Johanneshov

Adrenalin

Offroadtur på CAKE med SkojpHoj

Kom med på en oförglömlig offroadtur på CAKE med SkojpHoj, där du får bemästra skogsstigar och endurospår på eldriven motorcykel.

Märsta

Flyboard

En bra studentpresent kan vara att låta honom få en häftig adrenalinupplevelse, nu när det nya livet efter skolan börjat! Flyboard är det spännande konceptet där man upplever både ett fågel- och fiskperspektiv. Hos Flyboard, som finns i Stockholm, Jönköping och Umeå, är det bara att kliva på brädan med vattenjetmunstycken för att känna kraften under fötterna.

Sedan kan man både dyka med full kraft, eller flyga högt över vattenytan. Perfekt för den som vill prova på känslan att vara superhjälte. Här stoppas man inte av elementen, utan kan testa på hur det är att flyga fram obehindrat i både vått och torrt.

Läs också Födelsedagspresent

 

Forsränning

En annan rolig vattenupplevelse att ge bort är forsränning, eller rafting som det också kallas. Låt den nyblivna studenten fara fram på ett spännande äventyr i en vild fors! En riktigt häftig adrenalinkick, men även ett härligt lagarbete där alla får dra sitt strå till stacken för att hålla er på kurs i den virvlande forsen. En av alla möjligheter för att uppleva forsränning i Sveriges brusande älvar är med Upplev Järvsö, som bjuder på vattenäventyr i Edängeforsen, mellan Järvsö och Ljusdal i Hälsingland.

 

Raw Comedy Club

Kanske är studentpresenten till honom istället lite avslappning i form av underhållning efter en tuff period i skolan? Raw comedy club håller stand-up shower med några av Sveriges främsta komiker i både Stockholm och Göteborg. En kväll fylld av skratt som bidrar till en upplevelse som sent ska glömmas!

 

Escape Stories

Stockholm Escape Stories är ett av alla ställen i landet på temat escape room, Här går konceptet ut på att lösa olika problem i olika rum, alla med sin egen historia och sin egen gåta att lösa. Dessutom går det på tid, så det gäller att verkligen slå sina kloka ihop för att komma fram till ett svar. En spännande utmaning som hela kompisgänget kan vara med på!

 

Speedcats – gokart på vatten

Låter escape room inte som den rätta studentpresenten till honom? Om han istället är mer av en fartgalning, låt honom få prova att köra Speedcats. I Sverige är detta ett relativt nytt fenomen, och det påminner om att köra gokart, fast på vatten. Varje båt framförs av två personer, där en styr och en gasar. Ett gott samarbete är nyckeln till att maxa båtens prestanda. När man kommit in i gamet efter några träningsrundor är det sedan dags för matchrace där två båtar möts i heat tills en vinnare har korats. En riktigt fartfylld studentpresent!

 

Studentpresent tjej

Vad kan studentpresenten till henne egentligen vara? Vad kan man ge som belöning för allt slit hon lagt in i studierna alla år?

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar, Smak

Dinner Getaway på The Steam Hotel

Behöver du kvalitetstid med en hjärtevän? Unna er en Dinner Getaway på The Steam Hotel i Västerås med övernattning, middag och frukost.

Västerås

Smak

Dumplingkurs på Ingers Kitchen

Utöka dina kunskaper inom det kinesiska köket med en rolig och lärorik dumplingkurs i Stockholm på Ingers Kitchen.

Stockholm

Natur

Fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax

Lev ut sportfiskedrömmen under en både spännande och rofylld dag på sjön – åk ut på fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax.

Vaxholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Kultur

Helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård

Upplev huvudstaden från ovan i en spännande och adrenalinfylld upplevelse där du flyger helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård.

Stockholm

Spaupplevelse

Ett hett tips på studentpresent kan vara en skön upplevelse på spa – för att komma ner i varv och bara få njuta för en stund. För att hon förtjänat det. Kanske är det dagspa på Selma City Spa i Stockholm som är hennes grej? Där kan hon slappna av i rooftop poolen med utsikt över Stockholms liv och puls, eller i den sköna värmen från bastun.

 

Flyg helikopter

Om hon istället är personen som föredrar fart och fläkt, kanske en spännande flygtur i helikopter är mer hennes kopp te. Att flyga helikopter är en spännande studentpresent med unik möjlighet att se en stad från ovan – t.ex. vår vackra huvudstad, under en tur med Flyover Stockholm. Här kan man dessutom välja mellan både stad och skärgård, och det är även möjligt att lägga till en härlig picknick i skärgården under turen, som grädden på moset.

 

En weekend i Köpenhamn

Låt henne få ett härligt miljöombyte där hon upptäcker vårt kära grannland i söder. En weekend på Villa Copenhagen i Köpenhamn ger både en härlig hotellupplevelse, och möjlighet att upptäcka den charmiga huvudstadens puls och liv.

Villa Copenhagen ligger alldeles intill Tivoli i Köpenhamn för den som älskar nöjesfält och åkattraktion – eller för den som bara vill uppleva en härlig stämning och äta gott. Dessutom ligger den stora shoppinggatan Strøget bara ett stenkast längre bort. Där kan hon strosa i fina butiker och äta smørrebrød på mysiga restauranger och caféer.

 

Keramikkurs

Är hon en kreativ typ som gärna arbetar med händerna? Då kan en keramikkurs vara en riktigt rolig upplevelse att få i studentpresent. Att prova på konsten att dreja och skulptera sina egna skålar, koppar, eller andra föremål, som dessutom kan tas med hem efter kursens slut. Kanske är det till och med början på en ny karriär?

 

Måla & skåla

En annan härlig och kreativ upplevelse kan fås hos Måla & Skåla i Stockholm. Här tillåts man gå loss bland penslar och färger under kväll där målning är i fokus. Under avslappnade former guidas deltagargruppen genom ett motiv av de duktiga kursledarna, och dessutom kan man ta med sin egen dryck för att mingla och skåla med de andra deltagarna över konstverken som växer fram.

 

Klippklättring

Är studenten du känner en äventyrlig typ? Kanske har hon dessutom alltid varit en klätterapa? Då ska hon såklart få uppleva hur det är att klättra på klippor i naturen. Med en grundkurs i klippklättring hos Mountain Guide Travel får man guidning av certifierade bergsguider och klippklätterinstruktörer i grundläggande klätterteknik, rephantering, säkring, och mycket annat. Mountain guide travel ordnar turer både i Göteborg/Bohulsän samt i Stockholmsområdet.

 

Kitesurfing

Kan den blivande studenten inte få nog av vattensport? Eller är hon kanske bara en aktiv person som gillar att testa nya saker? Ge henne en upplevelse där hon får prova på kitesurfing. Med så mycket kust som Sverige har, finns goda möjligheter på ett flertal platser i landet att lära sig surfa på vågorna med hjälp av en drake som fångar vindens fart. T.ex. ger Kiteboard Center kurser i kitesurfing i både Stockholm, på Gotland, Öland och i Blekinge.

 

Vad kan man önska sig i studentpresent?

Är det istället du själv som går och tänker ”vad ska man önska sig i studentpresent”? Varför inte passa på att skriva din bucket list? Helt enkelt en lista över saker som du någon gång skulle vilja göra i livet. Låt sedan din bucket list fungera som önskelista till vad du kan önska dig i studentpresent. Kanske är det ett fallskärmshopp, att lära dig surfa, eller att köra ferrari som står högst upp på listan? Så vet farmor, moster, kusiner och vänner vad de ska hålla utkik efter innan ditt studentfirande

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.