Svensexa är en rolig tradition där den blivande brudgummen firas med roliga lekar, aktiviteter och upplevelser tillsammans med kompisgänget. Ibland kan det dock vara svårt att veta just vad man ska hitta på. Därför har vi satt ihop en guide där du som arrangerar eller ska vara med på en möhippa snart han hitta inspiration. Scrolla vidare för att läsa mer.

Eller undrar du vad du ska ge i bröllopspresent till det blivande brudparet? Gör vårt test! 

 

Kör världens snabbaste muskelbil

Till adrenalinjunkien, eller han som alltid drömt om att köra riktigt snabbt, kan ni ge bort en körtur i världens snabbaste muskelbil! Här kliver man in bakom ratten i en Dodge Challenger Hellcat, ett muskelpaket som gör 0-100 km/h på 2,7 sekunder och har en topphastighet på 333 km/h. En riktig adrenalinkick utlovas!

 

Romprovning hos Cane Rum Society

För den blivande brudgummen som gärna testar nya smakupplevelser, se till att boka in en Romprovning på Cane Rum Society i Stockholm! Här finns ett unikt utbud av ovanliga romsorter i deras “Rare Rum Library”, och under provningen får ni inte bara lära er mer om historien om rom, utan även smaka 4-5 olika sorters väl utvald rom.

 

Adrenalin

Folkrace hos Sundsta Motorsport

Sätt plattan i mattan och kör så det ryker – prova på folkrace hos Sundsta Motorsport utanför Stockholm. En garanterat fartfylld upplevelse!

Norrtälje

Kultur

Helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård

Upplev huvudstaden från ovan i en spännande och adrenalinfylld upplevelse där du flyger helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård.

Stockholm

Adrenalin

Hinderbana på Extremfabriken

Utmana dig själv, eller ta med kompisgänget på en rolig kraftansträngning med upplevelsen hinderbana på Extremfabriken i Stockholm.

Järfälla

Adrenalin

Kör Audi R8 hos Nordic Supercars

Förverkliga dina sportbilsdrömmar – tryck gasen i bott och känn av hästkrafterna i superbilen Audi R8 hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars

Upplev den unika känslan av att flyga fram i en av världens mest omtalade sportbilar – kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars

Sätt plattan i mattan och accelerera från 0-100 km/h på bara 2,7 sek när du kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Natur, Adrenalin

Mountainbike i Stockholms natur med True Nature Sweden

Upptäck den storslagna naturen runt Stockholm medan du för egen kraft flyger fram på mountainbike bland tallar, klippor och sjöar.

Johanneshov

Adrenalin

Offroadtur på CAKE med SkojpHoj

Kom med på en oförglömlig offroadtur på CAKE med SkojpHoj, där du får bemästra skogsstigar och endurospår på eldriven motorcykel.

Märsta
 

Hinderbana på Extremfabriken

Hinderbana på Extremfabriken

Utmana varandra i en rolig kraftansträngning på Sveriges längsta sammanhängande inomhushinderbana. Banan kan genomföras av både den otränade såväl som eliten, och här kombineras styrka med både smidighet och snabbhet. Dessutom kan ni använda tidtagningssystemet och utmana varandra för att se vem som kan få snabbast tid runt banan!

 

Folkrace hos Sundsta Motorsport

Riv loss i gruset och tävla mot varandra i den kanske ultimata upplevelsen till svensexan – speciellt om brudgummen är en riktig fartgalning och motorälskare – Folkrace. Hos Sundsta Motorsport kör ni runt i klassiska gamla Volvo V40, med rallystol och fyrpunktsbälten installerade. Tävla mot varandra i olika heat, för att till sist få fram vem som är snabbast i svängarna.

 

Prova på wakesurf med Wakeride

Har den blivande brudgummen alltid haft en dröm om att surfa? Kanske har han till och med surfer dude auran? Det kan vara svårt att hitta naturliga vågor som är lättsurfade i Sverige, om man inte vill ge sig ut när höst- och vinterstormarna viner. Därför finns alternativet Wakesurf, som ges av Wakeride i Stockholm, där man surfar på en stabil våg som blir till efter en specialanpassad båt. Hur spännande?

 

Skärgårdstur i ribbåt med Sea Events

Skärgårdstur i ribbåt med Sea Events

Överraska med en fartfylld upplevelse till sjöss på svensexan – en tur i ribbåt skärgården med Sea Events! Här kan ni flyga fram i hisnande fart i ett äventyr på vattnet, samtidigt som ni kan upptäcka nya delar av skärgården och njuta av de härliga omgivningarna.

 

Svensexa i Köpenhamn

Varför inte ta en resa till vårt grannland på andra sidan Öresund? Svensexa i Köpenhamn är mycket populärt, och tillgängligt på lagom avstånd hemifrån. Varför inte lära er mer om snaps under en snapsskola på klassiska Christianshavn Færgecafé i gemytliga stadsdelen Christianshavn, eller kanske upptäcka Köpenhamn genom en beerwalk?

 

Vad är svensexa?

För dig som är ny på området kan svensexa enkelt förklaras som en fest som traditionellt arrangerades av manliga vänner för en blivande brudgum. Festen arrangeras vanligtvis av brudgummens best man, och traditionen tros ha funnits ända sedan 1600-talet, men med varierande innehåll och aktiviteter jämfört med idag.

 

Varför heter det svensexa?

Svensexa lär även ha hetat svenkväll och svenmiddag tidigare, och det nuvarande begreppet är en sammansättning av sven och sexa. Sven är ett gammalt ord för en ung (ogift) man, och sexa syftar till en festlig middag som åts klockan sex på kvällen.

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.